با توسعه کاربرد بتن در پروژه‌‌های عمرانی نیاز به ساخت بتن‌هایی با خواص متفاوت امر ضروری به نظر می‌رسد. بتن خود تراکم به عنوان راه حل جدیدی در صنعت بتن به سبب روانی خوبی که دارد برای حذف ویبره و اجرای بهتر سازه‌ها و استفاده از آن در سازه‌هایی با تراکم
کد مقاله : 1022-CONCRETE (R1)
نویسندگان
اسماعیل غلامی مزینان *1، حبیب کاظمی کیاسری2
1قم بلوار عابدی، جنب دادگستری استان، موسسه راه سازه
2کارشناس فنی
چکیده مقاله
با توسعه کاربرد بتن در پروژه‌‌های عمرانی نیاز به۶ساخت بتن‌هایی با خواص متفاوت امر ضروری به نظر می‌رسد. بتن خود تراکم به عنوان راه حل جدیدی در صنعت بتن به سبب روانی خوبی که دارد برای حذف ویبره و اجرای بهتر سازه‌ها و استفاده از آن در سازه‌هایی با تراکم زیاد میلگرد مورد توجه مهندسین قرار گرفت. در این پژوهش برای ارزیابی اثر حرارت در عملآوری بتن خودتراکم از عمل‌آوری با روش افزایش حرارت در گرمخانه استفاده شده است. دمای مورد استفاده برای افزایش حرارت 23، 200، 400 و 600 درجه سانتیگراد در بتن خودتراکم با نمونه شاهد پس از انجام آزمایشات اولیه صورت می گیرد. پس از گیرش و عمل آوری در سنین 28 روزه آزمایشات مقاومت فشاری، کششی و خمشی برای بتن سخت آغاز می شود. و با مشخصات مکانیکی بتن خودتراکم با عملآوری معمولی و بدون افزایش حرارت مقایسه گردید پس از مشخص نمودن بهترین نتیجه آزمایش XDR و ریزساختاری بر روی ساختار بتن خودتراکم با تصاویر SEM صورت گرفت.

بر اساس نتایج حاصله نتایج مقاومت کششی نشان میدهد افزایش حرارت در کاهش مقاومت کششی تأثیرگذار است و با نتایج مقاومت فشاری در افت شدید در دمای 300 درجه مشترک است ولی رده بندی بتن تأثیر بیشتری در میزان افت مقاومت کششی نشان می دهد و در رده‌بندی های مورد استفاده از تفاوت حد بالا و پایین در دمای 300 تا 600 درجه از 45 تا 61 درصد کاهش متغیر است. در دمای 600 درجه علاوه بر ترکهای عرضی، ترکهای طولی نیز پدید میآید و به دلیل به هم پیوستن ترکهای طولی و عرضی پدیدۀ شکست مشاهده میشود.
کلیدواژه ها
بتن، خودتراکم، عمل آوری، تاثیر حرارت
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر